المكوّنات و المقادير
1 سمكه متوسط الحجم
2 ثمره بصل كبيره
5 فص ثوم
2 ورق غار
1 ثمره ليمون كبيره
1 كوب كزبره خضراء مفرومه
نصف م-ص فلفل أبيض
1 م-ص ملح
3 م-ك زيت زيتون
6 ثمره بطاطس صغيره
2 م-ص شطه مجروشه
2 قرن فلفل حار أو بارد
طريقة التحضير
- يتم شق السمكه عميقا حتي يتمكن حشوها
- و من ثم ترش السمكه بالملح من الخارج و الداخل و تترك جانبا
- ثم يقطع الثوم و الليمون و البصل و الفلفل الي شرائح
- و من ثم توضع السمكه علي ورق الومنيوم و تحشي بالبصل و الكزبره و الليمون و الفلفل الابيض و الشطة و ورق الغار و قطع البطاطس
- ثم يرش علي السمكة قليل من زيت الزيتون و يرص قليل من شرائح الليمون و تغلف السمكه بورق الالومنيوم
- تجهز صينيه و توضع السمكه المغلفه بها و قليل من شرائح الليمون و 1 كوب ماء
- و تدخل صينية السمك المشوي بالبطاطس الي فرن متوسط الحراره و تترك لمده 1 ساعه او حتي النضج
- و يقدم السمك المشوي بالبطاطس في طبق التقديم و تزين بقليل من الكزبره و الليمون